flower_1 line_2 circle
flower_2

Είναι Πρωτοχρονιά, και όλοι μας νιώθουμε πως μπορούμε να ξεκινήσουμε ξανά, να προσπαθήσουμε για ακόμη μια φορά και να πετύχουμε. Το κοντέρ έχει γράψει μηδέν και ήρθε η στιγμή για να κάνεις την ανασκόπηση σου, θέτοντας καινούργιους στόχους.  

 

Κατά την ανασκόπηση σου, εσύ επιλέγεις τις κατηγορίες της ζωής σου που θέλεις να αναλύσεις και να βελτιώσεις. Οι βασικότερες κατηγορίες της ζωής μας είναι η σχέση μας με τον εαυτό μας, η σχέση μας με την οικογένεια μας, ο περίγυρος και οι φίλοι μας και η καριέρα μας. Σε ποιες κατηγορίες θέλεις να κάνεις αλλαγές ή για ποιες κατηγορίες νιώθεις περήφανος και απλώς θέλεις να διατηρήσεις την ίδια πορεία με την νέα χρονιά 

 

Δες τον προηγούμενο χρόνο ως σημείο αναφοράς και χτίσε πάνω σε αυτό! 

Μπορείς να διδαχθείς μέσα από την ενδοσκόπηση δίχως να κατακρίνεις τον εαυτό σου, απλά να βελτιωθείς μέσω αυτής σιγά-σιγά. Η ζωή είναι αγάπη! Αγάπησε εσένα, το ταξίδι σου, τους φίλους, την οικογένεια και την ζωή σου. 

 

Τι θα ήθελες να κάνεις διαφορετικά με το νέο έτοςΤι λειτούργησε καλά αυτόν τον χρόνο; Πέτυχες τους στόχους που είχες θέσειΠοια ήταν η αγαπημένη και η λιγότερο αγαπημένη σου ημέρα και γιατί; 

 Γράψε ένα γράμμα για τον μελλοντικό σου εαυτό και ανέλυσε τους στόχους σου και τις επιθυμίες σου για το άμεσο μέλλον. 

Αυτό το γράμμα είναι προσωπικό, κράτησε το στο αρχείο σου και διάβασε το του χρόνου για να δεις πόσα τελικά από τα πράγματα που πίστευες ότι θα σε κάνουν ευτυχισμένο κατάφερες να αποκτήσεις και πόσα από αυτά έχουν ακόμα σημασία για εσένα. 

 

Ίσως ανακαλύψεις πως η πραγματική ευτυχία κρύβεται στα μικρά και τελικά μάθεις πολλά από αυτό για εσένα τον ίδιο. 

 

Μη ξεχάσεις να επαναπροσδιορίσεις τη ζωή σου με αισιοδοξία, θέτοντας εκ νέου τις προτεραιότητές της, δημιουργώντας νέους στόχους και προχωρώντας με μικρά βηματάκια προς αυτούς! Φλέρταρε με νέες ευκαιρίες, πίστεψε στον εαυτό σου και στη δύναμη που κρύβεις μέσα του. Απαλλάξου από ανώφελες αυτοκατηγορίες, τύψεις και ενοχές για τις πράξεις σου. Έκανες το καλύτερο δυνατόν, έδωσες την ψυχή σου ίσως και περισσότερα από όσα έπρεπε. Αποδέξου την κατάσταση, πάρε το μάθημα από τις επιλογές σου και φρόντισε να θωρακίσεις περισσότερο τον εαυτό σου, καλλιεργώντας τον! Νιώσε σίγουρος, δυνατός, άτρωτος και καλωσόρισε με ένα χαμόγελο τη νέα χρονιά! 

 

Ακολούθησε τις παρακάτω τακτικές για να θέσεις σημαντικούς και επιτεύξιμους στόχους για το 2022.

 

  1. Διάλεξε τους στόχους που είναι σημαντικοί για εσένα (Θέσε τους στόχους σου). 

Το ήξερες πως οι περισσότερες στόχοι που θέτουμε κατά την ενδοσκόπηση μας πριν ξεκινήσει ο νέος χρόνος κατά κύριο λόγο αποτυγχάνουν; Αυτό συμβαίνει καθώς θέτουμε στόχους με βάση τις προσδοκίες της κοινωνίας για εμάς ή των γύρω μας. Ένας άλλος λόγος που δεν τηρούμε τους στόχους που θέτουμε είναι γιατί είναι πολύ αόριστοι και δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για την υλοποίηση τους. Οι στόχοι σου θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, ρεαλιστικοί και σημαντικοί για εσένα. 

  1. Φτιάξε ένα Πλάνο (Οργάνωσε το πλάνο σου). 

Βρες τους λόγους που κάνουν αυτόν τον στόχο σημαντικό για εσένα και κατέγραψε τους.  

  1. Κατέγραψε μικρά Milestones και γιόρτασε την επίτευξη τους. (Κατέγραψε όλα αυτά που έχεις καταφέρει!) 

Μην προσπαθήσεις να καταφέρεις τον στόχος σου με την μια. Θέσε πιο μικρούς και επιτεύξιμους στόχος. Άφησε τον εαυτό σου να νιώσει όμορφα για την επίτευξη αυτών τον στόχων, όσο μικρών και αν είναι. Σου αξίζει να νιώθεις περήφανος για την πρόοδο σου.  

 

Η αλλαγή στη ζωή σου είσαι εσύ! 

Μην ξεχνάς να πως η στοχοθέτηση μας κάνει πιο δυνατούς, μας βοηθάει να αποκτάμε νόημα και να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο της ζωή μας.  

 

Εύχομαι να έχετε μια όμορφή χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολλά χαμόγελα. Την φετινή χρονιά ελπίζω να αγαπήσετε παραπάνω τον εαυτό σας και να ζητήσετε βοήθεια για να τον αγαπήσετε εάν το χρειάζεστε. 

Κάντε το πρώτο βήμα προς την αλλαγή! 

Δεν χρειάζεται να καταφέρετε την αλλαγή μόνοι σας, βρείτε συνοδοιπόρους και βοηθούς κατά την διάρκεια του ταξιδιού και της προσπάθειας σας. 

 

Όπως αναφέρει ο Χόρχε Μπουκάι στο 20ο  βήμα του από το έργο «20 βήματα μπροστά»  

 Μην αμφιβάλλεις για το τελικό αποτέλεσμα. Αν πιστέψεις ότι στο τέλος θα πετύχεις, τότε θα βρεις την δύναμη να ρισκάρεις και τον τρόπο να συνεχίσεις!