flower_1 line_2 circle
flower_2

Η ζωή σου, η δουλειά σου αλληλοπλέκονται, συνυπάρχουν κάθε στιγμή και είναι αυτό που σε δυσκολεύει. Καλύτερα άρχισε με μία ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, κοίταξε στο κινητό σου φωτογραφίες του έτους που πέρασε, συνάντησε έναν καλό φίλο για καφέ και ξεκινήστε να κουβεντιάζετε για τη χρονιά που έφυγε, εξίσου χρήσιμο είναι να διαβάσεις το ημερολόγιο σου. Στάσου για λίγο και κοίταξε εσένα τον εαυτό σου και όχι τις μεγάλες αποφάσεις που θέλεις να πάρεις. Σκέψου πώς θα είναι μία καλή χρονιά και δημιουργική με εσωτερική ουσιαστική αλλαγή και με εξωτερική δυνατή επιτυχία.

Είναι καλό να οργανώσεις τις υποχρεώσεις σου, να αποδέχεσαι τις καταστάσεις όπως είναι και τους ανθρώπους όπως είναι και να σωπάσεις τον εσωτερικό σου κριτή.

Ίσως ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις τη γόμα!

Θα σε καθοδηγήσω ώστε να σταματήσεις να έχεις αρνητικές σκέψεις και να νιώθεις άσχημα. Μπορείς να αρχίσεις μία ζωή ζωντανή, ήρεμη και όμορφη. Μπορείς να βρεις σκοπό και κατεύθυνση στη ζωή σου. Μπορείς να αποφύγεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιους άλλους καθώς αυτό είναι που σε κρατάει πάντα πίσω. Μήπως είσαι λίγο ταλαιπωρημένος μετά τις γιορτές, σε επηρεάζουν αρνητικά οι κουβέντες: πώς να βάλω στόχους, πώς να πετύχω τους στόχους τη νέα χρονιά, λίγο το παρελθόν που εμφανίζεται ξανά και ξανά, λίγο τα παραπάνω κιλά που πήρες.

Αντιδράς άσχημα σε καταστάσεις και δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, νιώθεις κουρασμένος, παρατηρείς πώς σκέφτεσαι πάντα αρνητικά, υπερβολική χρήση social media, αναλώνεσαι σε σκέψεις τύπου «αν είχα το τάδε θα ήμουν ευτυχισμένος».

 

Ήρθε η στιγμή για παρέμβαση στις αρνητικές σκέψεις που επιμένουν. Να δεις το πρόβλημα, αν υπάρχει, στην πραγματική του διάσταση, υπάρχουν αληθινά γεγονότα που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό που σκέφτεσαι ή κάνεις υποθέσεις; Βρίσκεσαι συχνά εγκλωβισμένος στις σκέψεις αυτές, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ζωή σου. Θα ανακαλύψεις με επιχειρήματα, σε ποιον βαθμό υπερβάλλεις και πόσο αληθινό είναι το σενάριο που έχεις δημιουργήσει. Υπάρχει κάτι που να το ακυρώνει; Θα έρθεις σε επαφή με την πραγματικότητα.
Εάν έχεις αναγνωρίσει το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, τότε δεν υπάρχει λόγος να ακούς την “ίδια κασέτα” ξανά και ξανά. Έχει έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα.
Τελικά οι αρνητικές σκέψεις σε εμποδίζουν να προχωρήσεις.

Αν κάποιος φίλος σου είχε παρόμοιο πρόβλημα και το μοιραζόταν μαζί σου τι θα τον συμβούλευες?
Συνήθως δίνεις πολύ καλύτερες συμβουλές στους φίλους σου, βλέποντας τα πράγματα από απόσταση, χωρίς συναισθηματισμούς, βρίσκεις λογικές λύσεις και κάνεις ψύχραιμες επιλογές.


Μήπως είσαι πολύ σκληρός/ή με τον εαυτό σου?

Είναι συνηθισμένη συμπεριφορά να κρίνεις σκληρά τον εαυτό σου και να απαιτείς να ανταποκρίνεται τέλεια σε κάθε κατάσταση. Με ποιο ύφος και ποιον τρόπο θα μιλούσες στο φίλο σου, αν είχε κάνει κάποιο λάθος ή βρισκόταν σε μία δυσάρεστη κατάσταση? Μίλησε με τον ίδιο τρόπο στον εαυτό σου και θα ανακαλύψεις ότι πηγάζει στρες από τον τρόπο που κρίνεις τον εαυτό σου και αντιδράς στις καταστάσεις. Σκέψου που έχουν τις ρίζες τους, τα σκληρά λόγια που χρησιμοποιείς προς το πρόσωπό σου. Σχετίζονται με την παρούσα κατάσταση ή μήπως απορρέουν από βιώματα και μη εκπληρωμένες επιθυμίες του παρελθόντος. Οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με το παρόν, μπορεί να δημιουργήσει μόνο σύγχυση. Με το life coaching θα εντοπίσεις  τα δυνατά σου σημεία, αλλά και τα μπλοκαρίσματα σου, είναι αυτό που σε βοηθάει να δεις καθαρά, να καταλάβεις, να αποδεχτείς, να αλλάξεις, να προχωρήσεις. Με εμπιστοσύνη και εχεμύθεια θα σε βοηθήσω να ανακαλύψεις τις δικές σου λύσεις και με στρατηγική να προχωρήσεις σε νέο σχέδιο δράσης.